DataCenter – AdatközpontAz adatközpont egy olyan létesítmény, amelyet a számítógépes rendszerek, szerverek és a hozzájuk tartozó infrastruktúrák elhelyezésére és üzemeltetésére alakítottak ki.

A cégek és vállalkozások működésének fontos része az információtechnológia. Az üzletmenet folytonosságának biztosítása az egyik legfontosabb szempont. Az adatközpont, datacenter megbízható infrastruktúrát biztosít az információs rendszerek üzemeltetéséhez, ezáltal megakadályozza az olyan rendszerleállásokat amik egy cég működésének fennakadását okozhatják.

Az adatközponttal szembeni egyik követelmény, hogy a szükségleteknek megfelelően bővíthető legyen és mindíg az adott elvárásokhoz lehessen alakítani. Az adatközpont belső kialakítása és ergonómiája szigorúan szabályozott és folyamatosan ellenőrzött. A páratartalom a szellőzés és a hőmérséklet is szabályozva van a szererek és számítógépek működési feltételeihez. A folyamatos szünetmentes áramellátás biztosítva van. Komoly tűz, vagyon és adatvédelmi rendszerek is óvják az adatközpontok működésének zavartalanságát.

Az irodai céllal létesített épületek a legtöbb esetben nem felelnek meg a szervertermek különleges követelményeinek, mint például a megfelelő belmagasság, a födémterhelés és a rezgés biztos alap. Egy DataCenter ezeknek a feltételeknek is megfelel.


Mi az Invitel Zrt. adatközponti szolgáltatásait ajánljuk, amelyek a szerver hoszting, adatbiztonság és ICT szolgáltatások terén kiemelkedő lehetőségeket nyújtanak.

Az Invitel DataCenterről bővebb információk a linkre kattintva elérhetőek.