Elvesztek az adatok egy felhő szolgáltatónálA Code Spaces – egy nagynak számító felhő alapú kódtár – bejelentette, hogy alig néhány óra alatt elvesztette a felhasználók náluk tárolt adatainak nagy részét, ezért végleg befejezi a működését.

A Code Spaces fejlesztő cégek és programozók számára kínált verzió,- hibakövetési és kódmenedzsmentet havi díjas konstrukcióban.

A vállalkozás elmondása alapján az adatok elvesztését egy hackertámadás okozta, ami egy DDoS támadással indult és a kódtár összes adatának és biztonsági mentésének törlésével végződött.

A vállalkozás teljes mértékben az Amazon EC2 felhőszolgáltatásra bízta adatait, ezért amikor a hackerek hozzáfértek az EC2 vezérlőpanelhez, akkor az oldal összes adatát törölték.

A Code Spaces több olyan hibát is elkövetett ami az adatvesztést lehetővé tette:
- Nem használtak kétfaktoros azonosítást.
- Nem készítettek offline adatmentéseket.
- A támadás megkezdése után sem erősítette meg a szerverek biztonsági felügyeletét.

A Code Spaces ügyfelei közé tartozott többek között a FedEx, az Oracle és a Macy’s is.

Ez az eset komoly figyelmeztetést jelenthet azon cégek számára, akik a működésük szempontjából kritikus adataikat felhő alapú szolgáltatókra bízzák.

Mi az Invitel Zrt. felhő-alapú InviCloud szolgáltatását ajánljuk, ahol garantálják az adatok biztonságát és a folyamatos adatmentést is.